Terugroepactie Nissan Note

Geschreven op 23 maart 2016

Autofabrikant Nissan is een terugroepactie gestart voor de Nissan Note vanwege een veiligheidsprobleem met de bestuurdersairbag.

Uit onderzoek is gebleken dat er corrosie kan optreden in het opblaasmechanisme van de bestuurdersairbag. Als gevolg daarvan kan er bij activeren van de airbag een te hoge druk ontstaan. Een te hoge druk kan ertoe leiden dat de opblaasmodule scheurt, waardoor metalen fragmenten weggeschoten worden die kunnen leiden tot letsel. Daarnaast zal de airbag niet voldoende bescherming bieden en zal de overdruk mogelijk leiden tot extra letsel. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Nissan een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Nissan u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de bestuurdersairbag kosteloos vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Nissan