Terugroepactie Renault Espace V

Geschreven op 23 mei 2016

Autofabrikant Renault is een terugroepactie gestart voor de Renault Espace V vanwege een onjuiste uitlijning en verkeerde draagarmbouten.

Uit onderzoek is gebleken dat de voorwielen niet correct zijn uitgelijnd en de onderste draagarmen met verkeerde bouten zijn gemonteerd. Als gevolg hiervan is er een vroegtijdige slijtage van de voorbanden hetgeen in extreme gevallen kan leiden tot plotseling wegvallen van de druk in de banden of een klapband. Vanwege deze veiligheidsproblemen is Renault een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Renault betrokken is bij deze actie zal Renault u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de uitlijning afstellen en 2 conforme draagarmbouten voor monteren.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0303.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Renault