ikea_kinderhekjes

Geschreven op 23 juni 2016

IKEA verzoekt klanten die een PATRULL FAST, PATRULL KLÄMMA en een PATRULL kinderhekje hebben gekocht deze niet meer te gebruiken, en terug te brengen naar een IKEA woonwarenhuis.

Deze producten voldoen niet aan onze veiligheidseisen en worden daarom teruggeroepen. Klanten kunnen de kinderhekjes inleveren bij elk IKEA woonwarenhuis. Daar krijgen zij het volledige aankoopbedrag terug.

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie na ontvangst van verschillende meldingen over het onverwachts opengaan van de kinderhekjes. Daardoor zijn er kinderen van de trap gevallen, met lichamelijk letsel als gevolg.

Verkoop stopgezet
Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat het sluitingsmechanisme van de kinderhekjes niet betrouwbaar is en onverwachts kan opengaan. Hoewel deze kinderhekjes uitvoerig zijn getest en voldoen aan alle wettelijke veiligheidsnormen, heeft IKEA na ontvangst en onderzoek van de meldingen de verkoop stopgezet. IKEA wil het risico op toekomstige incidenten uitsluiten en heeft daarom vervolgens besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie.

Terugbrengen
Deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie betreffen de volgende typen IKEA kinderhekjes:

 Productnaam Artikelnummer Kleur Verkocht sinds
 PATRULL 502.004.88 Wit April 2014
 PATRULL KLÄMMA 502.265.20 Wit April 2012
 PATRULL FAST 102.265.17 Wit April 2012
 PATRULL FAST 501.135.99 Beuken 1998 – 2011
 PATRULL FAST 101.919.52 Beuken 2010 – 2013

Klanten kunnen deze kinderhekjes terugbrengen naar elk IKEA woonwarenhuis in Nederland. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Een kassabon of ander aankoopbewijs is niet nodig voor terugbetaling. Op IKEA.nl staan de montageinstructies vermeld. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800 – 453 2649.
 

Montagehandleiding PATRULL kinderhekje A
Montagehandleiding PATRULL kinderhekje B
Montagehandleiding PATRULL kinderhekje verlengstuk
Montagehandleiding PATRULL FAST
Montagehandleiding PATRULL KLAMMA

Meer informatie:
Persbericht Ikea
Overzicht terugroepacties Ikea
Niet zeker raadpleeg deze poster