Terugroepactie Mercedes-Benz C en GLK

Geschreven op 24 februari 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz C en Mercedes-Benz GLK vanwege problemen met de SRS-unit.

Uit onderzoek is gebleken dat er corrosie kan optreden in het de SRS-unit (airbag-stuurapparaat). Als gevolg hiervan kunnen er in het stuurapparaat storingen optreden. Zo kunnen o.a. de airbags, de gordelspanners en de crashsensoren gedeactiveerd worden. In dat geval zal het SRS-waarschuwingslampje gaan branden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de SRS-regeleenheid kosteloos vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz