Terugroepactie Renault Espace V en Talisman

Geschreven op 20 mei 2016

Autofabrikant Renault is een terugroepactie gestart voor de Renault Espace V en Renault Talisman vanwege problemen met het remsysteem.

Uit onderzoek is gebleken dat de voorwielremslangen niet goed gemonteerd kunnen zijn in de steunen. Hierdoor kunnen de remslangen worden geraakt door de velg en de band. Als gevolg hiervan kunnen de remslangen beschadigen en lek raken. Hierdoor kan het remsysteem gedeeltelijk uitvallen. De bestuurder merkt een langere slag van het rempedaal en een verminderde remcapaciteit. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Renault een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Renault betrokken is bij deze actie zal Renault u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de voorrem-slangen visueel controleren, indien nodig vervangen en de remslangen met nieuwe klembanden vastzetten in hun steun.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0303.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Renault