Terugroepactie Dacia vanwege productiefout

Geschreven op 25 februari 2016

Autofabrikant Dacia is een terugroepactie gestart voor verschillende modellen vanwege een productiefout met de spoorstangen.

De spoorstangen van de Dacia Dokker, Dacia Lodgy, Dacia Logan MCV en Dacia Sandero zijn niet van een juiste metaalsoort gefabriceerd. Hierdoor zijn de spoorstangen te zwak en kunnen breken. Indien de spoorstang breekt is het voertuig niet meer bestuurbaar, en zal de bestuurder de controle over het voertuig verliezen. Vanwege deze veiligheidsproblemen is Dacia een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Dacia betrokken is bij deze actie zal Dacia u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de spoorstangen controleren en indien nodig vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Dacia