Terugroepactie Mercedes-Benz B en CLA

Geschreven op 25 april 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz B en Mercedes-Benz CLA vanwege een montagefout.

Uit onderzoek is gebleken dat het mogelijk is dat de bevestigingsmoer van de accu-massaleiding aan de carrosserie niet met het voorgeschreven aanhaalmoment is gemonteerd. Hierdoor kan de leiding losraken en een slechte massaverbinding veroorzaken. Een slechte massaverbinding kan tot een hogere overgangsweerstand leiden waardoor vonkvorming en/of brand kan ontstaan. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de bevestigingsmoer van de massaleiding met het juiste aanhaalmoment vastzetten.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz