Terugroepactie Mercedes-Benz B

Geschreven op 25 april 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz B vanwege een problemen met de achterbank.

Uit onderzoek is gebleken dat de achterste bouten van de achterbankbevestiging kunnen ontbreken. In geval van een zware belasting op de achterbank, zoals bij een ongeval, kan de achterste rugleuning uit haar bevestiging losraken. Hierdoor ontstaat een verhoogd risico op verwondingen van de inzittenden achterin het voertuig. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de bouten van de achterbank controleren en indien nodig alsnog monteren en/of correct vastzetten.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz