Terugroepactie Citroën C4 Picasso

Geschreven op 29 maart 2016

Autofabrikant Citroën is een terugroepactie gestart voor de Citroën C4 Picasso vanwege een probleem met het slotmechanisme.

Uit onderzoek is gebleken dat de interne blokkering van het slotmechanisme mogelijk defect is. Indien er een storing optreedt zal het portier niet gesloten kunnen worden. Daarnaast is er een kans dat een of meerdere portieren op een ongewenst moment ontgrendelen en opengaan. Vanwege dit veiligheidsproblemen is Citroën een terugroepactie gestart.
Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Citroën betrokken is bij deze actie zal Citroën u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de portiersloten inspecteren en indien nodig vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-2487636.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Citroën