Terugroepactie Ford Explorer

Geschreven op 30 maart 2016

Autofabrikant Ford is een terugroepactie gestart voor de Ford Explorer vanwege problemen met de binnenhandgrepen.

Uit onderzoek is gebleken dat er een barst kan ontstaan in één of meer binnenhandgrepen van de portieren. Hierdoor kan de terugtrekveer van de binnenhandgreep en loskomen. Als gevolg hiervan kan de binnenhandgreep van het portier loskomen en is het mogelijk dat de binnenhandgreep van het portier niet terugkeert naar de volledig gesloten positie. Bij een zijdelingse aanrijding kan de deur hierdoor ontgrendeld worden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Ford een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Ford betrokken is bij deze actie zal Ford u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de vier binnenhandgrepen inspecteren en indien nodig repareren.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 020-5044646.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Ford