Terugroepactie Mercedes-Benz Unimog U400

Geschreven op 30 maart 2016

Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz Unimog U400 vanwege een probleem met de banden.

Uit onderzoek ius gebleken dat bij voertuigen met een 2-weg ombouw en voorzien van de banden MITAS 275/90 R22.5 SRT de banden bij intensieve inzet op het spoor (railinzet) kunnen beschadigingen. Tijdens langdurig rijden op de snelweg bij hogere snelheden kan de band plotseling de bandenspanning verliezen of klappen. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de maximale snelheid van het voertuig begrenzen op 65 km/h. Daarnaast wordt de bandenspanning wordt door middel van een bijlage in de voertuighandleiding aangepast.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz