Terugroepactie Ferrari vanwege gevaarlijke airbags

Geschreven op 31 mei 2016

Autofabrikant Ferrari is een terugroepactie gestart voor verschillende modellen vanwege een veiligheidsprobleem met de passagierszijairbag.

De opblaasmodule van de passagierszijairbag kan overmatige druk opbouwen. Bij activering kan de interne druk ertoe leiden dat de opblaasmodule scheurt, waardoor metalen fragmenten weggeschoten worden die kunnen leiden tot letsel. Daarnaast zal de airbag niet voldoende bescherming bieden en zal de overdruk mogelijk leiden tot extra letsel. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Ferrari een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Honda u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de passagierszijairbag vervangen.

Betrokken voertuigen
– FERRARI 458 ITALIA
– FERRARI 458 SPIDER
– FERRARI CALIFORNIA
– FERRARI FF

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0221803.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Ferrari