Terugroepactie Thule Sprint fietsendrager

Geschreven op 31 mei 2016

Thule is een terugroepactie gestart voor de Thule Sprint fietsendrager vanwege een veiligheidsprobleem. De fiets kan mogelijk loskomen tijdens transport.

Thule heeft een probleem ontdekt bij de Thule Sprint dakfietsendrager (productnummer: 569000), welke verkocht is sinds maart 2015. Het klemmechanisme, waarmee de fiets wordt bevestigd aan de drager, werkt niet goed. Hierdoor blijft de fiets mogelijk niet goed vastzitten aan de fietsdrager en kan de fiets losraken tijdens transport.

Het probleem doet zich voor bij het vastdraaien van de klemknop op de voorkant van de drager: de vorkpennen klemmen niet goed rond de pads van de fietsvork. De gebruiker hoort een duidelijke klik als de klemknop wordt vastgedraaid, wat op de juiste spandruk duidt, terwijl de klempennen niet voldoende zijn aangedraaid. Bovendien kan het klemblok scheuren tijdens het vastdraaien van de klemknop, en onder invloed van slijtage zelfs gaan scheuren tijdens het rijden waardoor het klemmechanisme weigert.

Wat moet u doen als uw Thule Sprint fietsendrager betrokken is bij deze actie?
het wordt aangeraden het product niet meer te gebruiken. Bezoek een Thule-dealer (u vindt een lijst met dealers op de website van Thule op www.thule.com) om uw bestaande fietsendrager om te laten ruilen tegen een vernieuwd exemplaar. Een vernieuwd exemplaar is te herkennen aan het Thule BringIt! Guarantee-logo op de onderkant van de draagstang.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Thule klantenservice via het volgende e-mailadres: recall@thule.com.

Meer informatie:
Persbericht Thule
Overzicht terugroepacties Thule