Terugroepactie BMW 7-serie

Geschreven op 15 september 2017

Autofabrikant BMW is een terugroepactie gestart voor de BMW R NINE T vanwege een probleem met de geschroefde verbinding.

Uit onderzoek is gebleken dat de geschroefde verbinding tussen het frame en het rechtse vaste lager van de achterbrug niet goed is vastgezet. Hierdoor kan de verbinding losraken en/of gereduceerde geleiding en speling van de achterbrug. In bepaalde situaties kan dit tot kritieke rijomstandigheden leiden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is BMW een terugroepactie gestart.
Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw BMW betrokken is bij deze actie zal BMW u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze neemt maatregelen om het defect te verhelpen en zal de verbinding correct vastzetten.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0992234.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties BMW