Terugroepactie Citroën vanwege olielekkage

Geschreven op 13 september 2017

Autofabrikant Citroën is een terugroepactie gestart vanwege een defect van de motorkapvergrendelingshaak van de Citroën C4 Cactus.

Uit onderzoek is gebleken dat de motorkapvergrendelingshaak mogelijk onvoldoende sterk is. Hierdoor kan de motorkapvergrendelingshaak scheuren. Hierdoor kan de motorkapvergrendelingshaak losrakenen de motorkap tijdens het rijden spontaan opwaaien waardoor het zicht van de bestuurder wordt belemmerd. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Citroën een terugroepactie gestart.
Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Citroën betrokken is bij deze actie zal Citroën u een brief sturen of u wordt persoonlijk benadert. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de motorkapvergrendelingshaak controleren en extra versterking aanbrengen. Indien nodig wordt de motorkap vervangen..

Betrokken voertuigen
-CITROEN C4 CACTUS

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-2487636.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Citroën