Terugroepactie Citroën vanwege olielekkage

Geschreven op 30 november 2017

Autofabrikant Citroën is een terugroepactie gestart vanwege een defect van de achteras van de Citroën DS3 en DS Citroën.

Uit onderzoek is gebleken dat de bouten waarmee de astappen op de achteras zijn bevestigd zijn mogelijk met het verkeerde aantrekkoppel vastgezet. Hierdoor kunnen de bouten losraken. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Citroën een terugroepactie gestart.
Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Citroën betrokken is bij deze actie zal Citroën u persoonlijk proberen u te benaderen. Verder zal Citroën een advertentie in de landelijke dagbladen plaatsen. De eigenaar wordt verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. De dealer zal de bouten controleren en indien nodig correct vastzetten.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-2487636.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Citroën