Terugroepactie Dacia Duster 4x2

Geschreven op 26 september 2017

Autofabrikant Dacia is een terugroepactie gestart voor de Dacia Duster vanwege een productiefout met de schakeling van het claxonsysteem.

Uit onderzoek is gebleken dat de schakeling van het claxonsysteem niet geschikt is voor een stroomsterkte van 8 Ampere. Hierdoor kan er een te hoge temperatuur en mogelijke rookvorming ontstaan bij schakelaar en bedrading van de claxon in het stuurwiel. Hierdoor kan de claxon weigeren en een storing ontstaan in de bestuurdersairbag. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Dacia een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Dacia betrokken is bij deze actie zal Dacia u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de de bedrading van het claxonsysteem aanpassen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0303.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Dacia