Terugroepactie Fiat Freemont

Geschreven op 25 september 2017

Autofabrikant Fiat is een terugroepactie gestart voor de Fiat Freemont omdat de kabelboom van de stuurwielbedrading klem kan komen te zitten.

Uit onderzoek is gebleken dat de kabelboom van de stuurwielbedrading kan klem komen te zitten en beschadigen. Hierdoor kan kortsluiting en onbedoeld het activeren van de bestuurdersairbag tot stand komen. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Fiat een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Fiat u een brief sturen of u telefonisch benaderen. De eigenaar wordt verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de kabelboom inspecteren. Indien nodig wordt de kabelboom gerepareerd of vervangen. De kunststof achterafdekking van het stuurwiel wordt aangepast.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-36343000.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Fiat