Terugroepactie Jeep Grand Cherokee

Geschreven op 7 september 2017

Autofabrikant Jeep is een terugroepactie gestart voor de Jeep Compass en Patriot vanwege een fout in de airbagregelmodule.

Uit onderzoek is gebleken dat de airbagregelmodule van de Jeep Compass en Patriot een fout bevat. Hierdoor kan het voorkomen dat er korstluiting in de airbagregelmodule ontstaat. Hierdoor werkt de airbagregelmodule niet zoals bedoeld. Dit kan leiden dat de airbags en gordelspanners worden niet geactiveerd wanneer dit nodig is. Vanwege dit veiligheidsprobleem is autofabrikant Jeep een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Jeep u een brief sturen of u persoonlijk benaderen. De eigenaar wordt verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de airbagregelmodule vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800 04265337.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Jeep