Terugroepactie Jeep Grand Cherokee

Geschreven op 23 november 2017

Autofabrikant Jeep is een terugroepactie gestart voor de Jeep GRAND CHEROKEE vanwege een fout in de rembekrachtiger.

Uit onderzoek is gebleken dat de rembekrachtiger vroegtijdig kan corroderen. Daarbij kan een gat in de rembekrachtiger ontstaan. Bij eerder voor dit defect teruggeroepen voertuigen kan water in de rembekrachtiger binnendringen. Hierdoor kan de rembekrachtiging wegvallen of verminderen. Vanwege dit veiligheidsprobleem is autofabrikant Jeep een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Jeep u een brief sturen of u persoonlijk benaderen. De eigenaar wordt verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze controleert de rembekrachtiger op corrosie en op de aanwezigheid van de juiste corrosiebescherming. Is de rembekrachtiger gecorrodeerd, dan wordt deze vervangen. Een rembekrachtiger zonder corrosiebescherming of onjuist aangebrachte bescherming zal worden voorzien van juiste corrosiebescherming.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800 04265337.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Jeep