Terugroepactie Mercedes-Benz Arocs en Axor

Geschreven op 02 oktober 2017

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz Actros, Antos, Arocs en Axor vanwege de achteras. Aanvullende informatie geeft aan dat het hier ook kan gaan over de Ginaf Mercedes-Benz en overige merken/typen zoals de Mercedes-Benz Atego.

Uit onderzoek is gebleken dat de achteras(sen) mogelijk onjuist zijn gelast. Hierdoor kan er scheurvorming in de achteras(sen) ontstaan. Een gescheurde as kan herkenbaar zijn door olielekkage. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de achteras kan breken. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal het aslichaam controleren en indien nodig de as vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz