Terugroepactie Mercedes-Benz Arocs en Axor

Geschreven op 02 oktober 2017

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz Actros en Antros vanwege een bout die kan losraken.

Uit onderzoek is gebleken dat de bout van de schakelarretering van de naschakelgroep kan losraken. Als gevolg wordt de weg van de arreteerstift van de naschakelgroep beperkt. Dit kan leiden tot schakelklachten tot niet meer kunnen overschakelen van de naschakelgroep en het uitvallen van de aandrijving van het voertuig. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Aanvullende informatie van 3 oktober 2017 is dat er ook is gebleken dat de achterassen van het tandemstel mogelijk onjuist zijn gelast. Hierdoor kan er scheurvorming in de achterassen ontstaan en kunnen de assen breken.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de arreteerstift controleren en indien nodig vervangen.

Aanvullende informatie van 3 oktober 2017: de dealer zal de achterassen van het tandemstel vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz