Terugroepactie Mercedes-Benz Arocs en Axor

Geschreven op 4 september 2017

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz Arocs en Axor vanwege een montagefout.

Uit onderzoek is gebleken dat de krimpverbinding van het aansluitstuk aan de remslangen van de gestuurde assen niet goed is uitgevoerd. Hierdoor kan de krimpverbinding losraken indien geremd wordt. Indien een of meerdere krimpverbindingen losraken kan het voertuig scheeftrekken met remmen en de remvertraging afnemen. Ook is het mogelijk dat de een voorwiel plotseling blokkeert. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de remslangen vervangen. Deze zal de posities van de giersnelheidssensor controleren en zo nodig verplaatsen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz