Terugroepactie Mercedes-Benz Arocs en Axor

Geschreven op 20 november 2017

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz Citan vanwege een probleem met de veiligheidsgordels.

Uit onderzoek is gebleken dat de bevestigingsbouten van de veiligheidsgordels aan de linkerkant van het voertuig mogelijk niet correct zijn vastgedraaid. Hierdoor kan de schroefdraadverbinding bij een botsing losraken. De veiligheidsgordel biedt dan geen bescherming. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen of u persoonlijk benaderen. De eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal het aanhaalmoment van de betreffende bouten controleren en zonodig corrigeren.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz