Terugroepactie Mercedes-Benz Arocs en Axor

Geschreven op 26 oktober 2017

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz Dodge vanwege een probleem met de passagiersairbag.

Uit onderzoek is gebleken dat bij het activeren van de passagiersairbag ten gevolge van een te hoge druk van het opblaassysteem de behuizing van de het opblaassysteem kan barsten. Indien de behuizing van het opblaasmechanisme barst kunnen metalen fragmenten hiervan de inzittenden raken en verwonden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen of u persoonlijk benaderen. De eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal het opblaassysteem van de passagiersairbag vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz