Terugroepactie Mercedes-Benz Arocs en Axor

Geschreven op 12 september 2017

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz GLE (coupe) en E-klasse 4matic vanwege een eventuele montagefout in de stuurinrichting.

Uit onderzoek is gebleken dat de stekkerbehuizing van de elektrische stuurbekrachtiging mogelijk niet waterdicht is. Als gevolg daarvan kan er vocht in de stekkerbehuizing binnendringen. Hierdoor kan er verstoring van de signalen van de stuurbekrachtiging plaatsvinden met gevolg het uitvallen van de stuurbekrachtiging. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de stekkerbehuizing van de stuurbekrachtiging vernieuwen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz