Terugroepactie Mitsubishi Space Star

Geschreven op 9 november 2017

Autofabrikant Mitsubishi is een terugroepactie gestart voor de Mitsubishi I-MIEV vanwege een probleem met de gasontsteker.

Uit onderzoek is gebleken dat bij het activeren van de voorste passagiersairbag in de gasontsteker een te hoge druk kan worden opgebouwd. Daarbij kan de behuizing beschadigen. Hierdoor kan het voorkomen dat de airbag niet de gewenste bescherming kan bieden en kunnen er metaaldeeltjes losraken en wegschieten. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mitsubishi een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mitsubishi betrokken is bij deze actie zal Mitsubishi u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de gasontsteker van de voorste passagiersairbag vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mitsubishi