Terugroepactie Mitsubishi Space Star

Geschreven op 19 oktober 2017

Autofabrikant Mitsubishi is een terugroepactie gestart voor de Mitsubishi Pajero Sport vanwege een probleem met de gasveren.

Uit onderzoek is gebleken dat de gasveren van de achterklep door corrosie aangetast kunnen worden. Hierdoor kan de eindafsluitdop plotseling van de gasveer losraken. Hierdoor kan de gasveer plotseling uit elkaar springen bij het openen van de achterklep. Hierdoor kan de achterklep dichtvallen en/of wegschietende onderdelen kunnen omstanders verwonden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mitsubishi een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mitsubishi betrokken is bij deze actie zal Mitsubishi u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de gasveren van de achterklep vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mitsubishi