Terugroepactie Nissan vanwege stekker contactslot

Geschreven op 2 november 2017

Autofabrikant Nissan is een terugroepactie gestart voor een aantal typen Nissan Micra vanwege druk ontstekingsmechanisme.

De betreffende typen zijn:
– NISSAN NOTE
– NISSAN TIIDA
– NISSAN ALMERA
– NISSAN NAVARA
– NISSAN PATROL
– NISSAN TEANA
– NISSAN TERANO II
– NISSAN TINO
– NISSAN X-TRAIL

Uit onderzoek is gebleken dat bij het activeren van de passagiersairbag in het ontstekingsmechanisme een te hoge druk kan ontstaan. Hierdoor kan de behuizing van het ontstekingsmechanisme barsten. Indien de behuizing van het ontstekingsmechanisme barst kunnen metalen fragmenten hiervan de inzittenden raken en verwonden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Nissan een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Nissan betrokken is bij deze actie zal Nissan u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de passagiersairbag vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Nissan