Terugroepactie Nissan vanwege stekker contactslot

Geschreven op 4 september 2017

Autofabrikant Nissan is een terugroepactie gestart voor de Nissan Micra vanwege stekker contactslot.

Uit onderzoek is gebleken dat de stekker van het contactslot bij het monteren mogelijk niet juist aan het contactslot is vergrendeld. De stekker kan losraken. Hierdoor kan het voorkomen dat de motor kan uitvallen en niet meer start. Andere functies zoals rem- en stuurbekrachtiging kunnen uitvallen. Mogelijke gevaar is een (verkeers)ongeval met letselschade. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Nissan een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Nissan betrokken is bij deze actie zal Nissan u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de vergrendeling van de stekker controleren en indien nodig wordt deze correct gemonteerd.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Nissan