Terugroepactie Smart Fortwo

Geschreven op 08 november 2017

Autofabrikant Smart is een terugroepactie gestart voor de Smart Fortwo en Forfour vanwege problemen.

Fortwo en Forfour:
Uit onderzoek is gebleken dat de stelmoer van de handremkabel kan losraken. Als gevolg daarvan wordt de weg van de handremhevel langer. Dit kan resulteren in het niet werken van de parkeerrem, waardoor het voertuig in de parkeerstand kan wegrollen. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Smart een terugroepactie gestart.

Forfour:
Uit onderzoek is gebleken dat de fuseepen van de linker vooras smeedholtes kan vertonen. De fuseepen is dan minder sterk. Als gevolg daarvan kan deze scheuren of afbreken. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Smart een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Smart betrokken is bij deze actie zal Smart u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de nodige maatregelen nemen en indien van toepassing onderdelen vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Smart