Terugroepactie Tesla Model S

Geschreven op 30 oktober 2017

Autofabrikant Tesla is een terugroepactie gestart voor de Tesla Model X vanwege een afstellingfout met de vergrendeling van de rugleuning.

Uit onderzoek is gebleken dat de kabel voor de vergrendeling van de rugleuning van de linker en midden stoel op de tweede rij mogelijk te strak is afgesteld. De rugleuning is dan niet goed vergrendeld. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Tesla een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Tesla betrokken is bij deze actie zal Tesla u een brief sturen of u persoonlijk benaderen. De eigenaar wordt verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de afstelling van de kabel controleren en als het nodig is wordt de kabel bijgesteld.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0200160.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Tesla