Terugroepactie Toyota Avensis en Corolla Verso

Geschreven op 2 november 2018

Volgens de kranten moeten 60.000 voertuigen van het merk Toyota terug naar de garage. Het gaat om de Avensis en Corolla. Deze terugroepactie staat (nog) niet vermeld in het terugroepregister van het RDW. Wij weten dus niet of deze actie een officiƫle terugroepactie is.

Volgens de kranten roept Toyota in Nederland zo’n 60000 voertuigen terug vanwege een defect met de airbags. Hierdoor kunnen de airbags mogelijk – op het onjuiste moment – afgaan. Het gaat hier om de modellenĀ Avensis en Corolla. Ook de Yaris wordt als model genoemd. het gaat om de modellen van elf tot achttien jaar oud.

Hoe wordt dit soort problemen meestal hersteld?
Als uw Toyota betrokken is bij deze actie zal Toyota u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuig-eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0369.

Meer informatie:

Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Toyota

Similar Posts