Terugroepactie Toyota Avensis en Corolla Verso

Geschreven op 6 november 2017

Autofabrikant Toyota is een terugroepactie gestart voor de Toyota Proace vanwege een mogelijke fabricagefout.

Uit onderzoek is gebleken dat de voedingsaansluiting van de startmotor mogelijk verkeerd is gemonteerd. Hierdoor kan de voedingsaansluiting in contact komen met een motor onderdeel. Hierdoor kan er kortsluiting optreden met kans op brand. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Toyota een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Toyota betrokken is bij deze actie zal Toyota u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal het aansturingrelais van de startmotor controleren en indien nodig vervangen.

Aanvulling 7 november 2017:
De mogelijkheid bestaat dat de airco compressor niet goed vast zit. Als gevolg kan de steun ervan afbreken, de pomp losraken en de slangen scheuren. Hierdoor kan de pomp op de weg vallen. De dealer zal de bevestiging van de airco compressor controleren en als het nodig is wordt de steun ervan vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0369.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Toyota