Terugroepactie Toyota Avensis en Corolla Verso

Geschreven op 20 december 2018

Autofabrikant Toyota is een terugroepactie gestart vanwege een defect aan de ruit van het achterportier bij de Aygo.

Uit onderzoek is gebleken dat de lijm waarmee de ruit van het achterportier aan de scharnieren gemonteerd is los kan laten. Zodra de lijm van beide scharnieren losraakt kan de ruit naast het portier zakken en volledig loskomen van het voertuig. Er zal ook windgeruis, vibratie of waterlekkage opgemerkt kunnen worden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Toyota een terugroepactie gestart.

Hoe wordt dit soort problemen meestal hersteld?
Als uw Toyota betrokken is bij deze actie zal Toyota u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuig-eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de bevestiging van de achterportierruiten controleren en indien nodig opnieuw lijmen of de gehele ruit vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor meer informatie: www.toyota.nl/klantenservice

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0369.

Meer informatie:

Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Toyota

Similar Posts